Skip to content

Over Heiloo-2000

HEILOO-2000 voor, door en met u.

 
 

Jan Valkering overleden

Jan was een zeer gewaardeerd lid van Heiloo-2000. Bij de uitvaart van Jan heeft Rob Levie het volgende memoriam uitgesproken.

Deze tekst is uitgesproken door Rob Levie op zijn crematie 21 september 2020

 

Beste familie en vrienden van Jan.

Jan leerde ik in 2011 kennen via Heiloo-2000. Jan zat in die tijd in de gemeenteraad en hield zich bezig met bestuurlijke zaken. We hadden meteen een goede click mede door onze commerciële achtergrond. En mogelijk ook door onze gemeenschappelijke verbazing over hoe het soms toe gaat in gemeenteland.

We spraken geregeld over zaken die zich in Heiloo afspeelden en bleken over veel onderwerpen de zelfde mening te hebben. Jan had een geweldig groot netwerk wat hem goed van pas kwam bij zijn werkzaamheden voor de raad.

Jan verliet de raad en ik trad in zijn voetsporen voor bestuurlijke zaken. We bleven contact houden en rookten vele sigaretten eerst bij hem thuis aan de Boswinde en de laatste op de stoep bij de Cameren in Limmen. Jan hield van Port, zoete witte om precies te zijn en als er wat te vieren was genoten wij daar beiden van. In de vele fractie vergaderingen was het geen witte Port maar King pepermunt. Een welkome versnapering.

Jan werd een goede vriend.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 heeft Jan een belangrijke rol voor Heiloo-2000 gespeeld. We hebben toen vele ritjes gemaakt in zijn prachtige oude bordeaux rode Volvo. Jan was ape trots op deze auto.

Tijdens zijn eerste afscheid van de raad in 2014 memoreerde Hans Romeyn, onze burgemeester, dat Jan een prachtige maquette had gemaakt van het Witte Kerkje, het logo van de partij.

Wat zijn ogen zagen maakten zijn handen en dat kwam goed van pas bij de verkiezingen van 2018. Want de concurrentie werd steeds groter.

Jan kwam met het lumineuze idee een verkiezings-draai-schijf te ontwikkelen. Een soort parkeerschijf waarmee je al draaiende de high-lights  uit ons verkiezingsprogramma werden voorgetoverd. De schijf werd niet zonder moeite geproduceerd bij de sociale werkplaats hier in Heiloo. De schijf werd huis aan huis bezorgd in ons mooie dorp, viel erg op en was een groot succes.

Wij zijn er van overtuigd dat we door dit geweldige idee van Jan wij de grootste partij zijn gebleven in Heiloo en dit zeg ik ook namens alle leden van Heiloo-2000

Jan je was een prachtvent! We zullen je missen.

 

HEILOO-2000 is een vereniging en de laatste statutenwijziging vond plaats in 1989.

Zoals elke Vereniging heeft ook HEILOO-2000 leden en een bestuur. De leden kiezen op de Algemene ledenvergadering het bestuur. Zoals bij de oprichting is aangegeven: de partij streeft ernaar het politieke programma, te verwezenlijken door een zo sterk mogelijke vertegenwoordiging in de gemeenteraad. Door lid te worden of bij de verkiezingen uw stem op HEILOO-2000 uit te brengen helpt u ons ons doel te verwezenlijken. Iedereen, die de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt, kan lid worden en heeft de gelegenheid te participeren in het beleid. U bent van harte welkom!

Waarden HEILOO-2000

Eigenheid: wij willen zelfstandig blijven, maar niet alleen staan, dus werken wij samen. Wel vinden wij onze ‘couleur locale’ belangrijk, het maakt ons dorp immers ons dorp.

Respect: respect voor het individu, jong en oud, man en vrouw, nederlander en buitenlander, plaatsgebonden en passant, cultuur en sport, historisch en modern. Zelfstandig waar het kan, zorgend als het moet.

Bewustheid: we (willen) weten wat er speelt, we (willen) zien wat er gebeurt, daarom zijn we (pro)actief aanwezig en zijn we niet bang onze handen vuil te maken.