Chapeau! Ondernemers uit Heiloo.

Chapeau!

Komende 16 december is er ’s avonds een mooie bijeenkomst met veel ondernemers uit Heiloo. Die avond worden voor de zesde keer de ondernemingsprijzen uitgereikt aan ondernemingen gevestigd in Heiloo. Er is de Publieksprijs, de In de Kijkerprijs en de Ondernemingsprijs.

Terugkijkend op de vorige edities kan je niet anders concluderen dan dat in ons dorp hele bijzondere ondernemingen zijn gevestigd. Kijk eens naar het rijtje winnaars.
Publieksprijs (voor het eerst toegekend in 2014): Bromshop Heiloo, Kits Oonlie Kinderopvang & Ton Dekker Tuinaanleg en Onderhoud, Specialist in Websites.
In de Kijkerprijs: Silhouet & La Locanda, Di Fiorentina, GGZ NHN Willibrordus Business Centrum, Van Hollant Craenbroeck Zorgvilla, Italiaanse Kok.
Ondernemingsprijs: Erkamp Projectservice, TG Lining, Picturae, Lookx, Le Nouveau Chef.

Naast de winnaars van de prijzen zijn er nog vele andere ondernemingen, beginnend en al
langer gevestigd, die het gevoel versterken, dat we trots mogen zijn op onze ondernemers.

Hele bijzondere ondernemingen omdat zij onderscheidende activiteiten en diensten aanbieden. Omdat zij durven te investeren in de toekomst van hun bedrijf. Omdat zij werkgelegenheid bieden aan velen wonend in Heiloo en in de regio Alkmaar. Bijzonder omdat zij een dagelijkse impuls geven aan de levendigheid in het dorp.

Als je lid mag zijn van de jury die de ondernemingen beoordeelt om uiteindelijk na wikken en wegen tot besluitvorming te komen wie de winnaars worden, dan passeren veel ondernemingen de revue en krijg je een goed inkijkje in hun visie, strategie, successen, tegenslagen, doorzettingsvermogen en drive. Dat ondernemerschap zie je ook als je als wethouder Economische Zaken samen met het college van B&W of individueel ondernemers bezoekt. En dat gebeurt regelmatig. Als de ondernemer dan zijn verhaal vertelt en toelicht waar hij/zij mee bezig is, dan geeft dat veel energie en doet je ook realiseren dat bij de coalitiebesprekingen in 2014 de goede weg is ingeslagen door bij de benadering van ondernemers en datgene wat hen bezig houdt niet als uitgangspunt te nemen “nee,tenzij….”, maar daarentegen te kiezen voor “ja, mits….”. Dat lijkt een klein spel van woorden, maar deze benadering heeft weldegelijk een positief effect op de manier waarop de politiek naar de ondernemers kijkt.

Zonder hun enthousiasme, daadkracht, lef, creativiteit en financiële inbreng zouden lang niet alle activiteiten en evenementen mogelijk zijn. Denk daarbij ook aan hun sponsorship van de lokale sportverenigingen.

De ondernemers hebben ook een belangrijke rol bij het certificeren van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor de bedrijventerreinen in Heiloo, alsmede bij het verduurzamen van Heiloo. Wat begint bij een enkeling om duurzaam en maatschappelijk te ondernemen, krijgt al snel een olievlek-werking en wordt vervolgens door velen omarmd.

Daarbij speelt de overkoepelende Ondernemersvereniging Ondernemend Heiloo (OHO) vaak een initiërende rol. Het is bijzonder te zien welke mooie initiatieven door OHO worden ontwikkeld. Hierbij is samenwerking het centrale thema. Samenwerking tussen ondernemers onderling, samenwerking met de gemeente, met de regio Alkmaar, met ondernemersverenigingen uit omliggende steden.

De ondernemers in Heiloo zorgen voor bedrijvigheid én levendigheid in het dorp.
Chapeau voor de ondernemers in Heiloo!

Fred Dellemijn
23 oktober 2017

Recommended Posts